Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un specialist în sustenabilitate câştigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un specialist în sustenabilitate...

Autor: Ramona Cornea

27.02.2023, 00:06 527

Un angajat pe poziţia de specialist în sustenabilitate are un salariu care variază, în medie, între 1.200 şi 1.700 euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs spune că fiecare companie are nevoie de o strategie de sustenabilitate, pentru creşterea nivelului de conştientizare cu privire la aspectele şi cadrele legate de sustenabilitate şi economie circulară. Aceasta este elaborată de un specialist în sustenabilitate care are studii superioare relevante pentru domeniul de activitate al companiei/departamentului pentru a înţelege aplicabilitatea strategiei în domeniul respectiv.

„Având în vedere importanţa sporită acordată acestui subiect, elaborarea unei strategii este esenţială, iar specialiştii vor fi din ce în ce mai căutaţi pe piaţa muncii. Candidatul ideal cunoaşte cadrele şi organizaţiile relevante pentru sustenabilitate, atât la nivel global, european, cât şi local şi înţelege provocările şi ambiţiile legate de protecţia mediului, schimbările climatice, direcţiile de sustenabilitate şi are experienţă în managementul părţilor interesate. Implicarea anterioară în desfăşurarea de programe de învăţare şi/ sau campanii de conştientizare/educaţionale şi abilitatea de a lucra în colaborare cu ceilalţi membri ai echipei sunt necesare. Oferta de locuri de muncă pentru această poziţie este mare în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, iar salariul este cuprins în intervalul 1.200-1.700 euro/lună, în medie”, a detaliat ea.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament la reţea de clinici medicale private, cursuri şi traininguri, model de lucru hibrid, zile libere suplimentare, oferte speciale şi reduceri din reţeaua de parteneri.

În prezent, 418 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în sustenabilitate sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO