ZF 15 minute cu un antreprenor

ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank. Alexandra Bogatu, proprietara platformei de închiriat apartamente în regim hotelier Rezident, a investit 2 mil. euro într-un hotel boutique la malul mării. „Vrem un grad mediu de ocupare de 70% anual“

02.05.2024, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Sub brandul Rezident, antreprenoarea administrează mai multe apartamente din Constanţa, Euforie, Corbu, Bucureşti şi Predeal, în număr total de 79 de unităţi.

Alexandra Bogatu, proprie­tara platformei de închiriat apartamente în regim hotelier Rezident, care administrează unităţi la malul mării, în Bucureşti şi la Predeal, a investit 2,2 milioane de euro în Euforia Retreat & Spa, un hotel boutique aflat în Eforie Sud, pe care l-a deschis în luna iulie a anului trecut. Antreprenoarea îşi doreşte să atingă un grad mediu de ocupare anual de 70%, ţinând cont că unitatea de cazare este deschisă pe tot parcursul anului.

„Noi ne-am propus un grad de ocupare anual de peste 70%. Până acum suntem în grafic, ceea ce ne bucură foarte tare şi sperăm să o ţinem tot aşa şi să creştem din ce în ce mai mult“, spune Alexandra Bogatu, presentă în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.

Antreprenoarea a dezvoltat brandul Rezident şi businessul de închiriat apartamente în regim hotelier, însă Euforia este primul său business de acest fel, pe care speră să îl dezvolte şi în alte zone de pe litoral, dar şi din ţară.

Antreprenoarea mai are trei aparthoteluri la malul mării, în Constanţa, Eforie şi Corbu sub brandul Rezident, iar ea este de părere că zona litoralului are mult potenţial de creştere odată cu noile investiţii apărute în staţiunile de la mare.

„Cred foarte mult în zona Eforie, mie îmi place foarte mult oraşul. Sunt multe case frumoase, vechi, care aşteaptă să fie recondiţionate. Sunt proiecte făcute de antreprenori tineri, care vin cu idei noi. Cred că în 3-5 ani o să fie o opţiune mai mare de cazări frumoase pe litoral. Pentru cei din Bucureşti, marea este la două ore distanţă, chiar dacă mulţi merg în Grecia sau Turcia, nicăieri nu ajungi în două ore din momentul în care ieşi din casă“, spune Alexandra Bogatu.

Hotelul are o capacitate de 20 de camere şi dispune de un restaurant şi un centru spa. Antreprenoarea spune că hotelul este ocupat şi în extrasezon, iar rezervările vin, în principal, din zona de corporate, fiind organizate diverse întâlniri şi teambuildinguri. Mai mult, hotelul este o opţiune şi pentru cei care fac business în Portul Constanţa.

„Avem şi foarte mulţi clienţi corporate şi de business care aleg să vină la noi. în primul rând, suntem foarte aproape de Portul Constanţa, Poarta 10 este la mai puţin de cinci minute de noi şi atunci suntem o opţiune foarte bună pentru cei care fac business în port, dar şi pentru tot felul de retreat-uri, teambuilding-uri, mai ales că aleg să vină în timpul săptămânii“, spune ea.

Mulţi din cei care aleg hotelul Euforia sunt români şi doar 10% din oaspeţi sunt străini.

Primul business al Alexandrei Bogatu este Rezident, care a pornit în urma experienţelor ei avute în călătoriile avute în scop profesional. Alexandra Bogatu a lucrat în Londra ca consultant şi a fost nevoită să călătorească în multe locuri cu jobul său.

„Mergeam dintr-o cameră de hotel în alta şi am simţit nevoia unul loc în care oamenii să se simtă ca acasă, să aibă confortul casei în locul în care călătoresc. Businessurile mele  au în centrul atenţiei pe client şi nevoile sale“, adaugă ea.

Rezident este o platformă de închiriere a apartamentelor în regim hotelier, iar unităţile listate pe această platformă sunt administrate tot de antreprenoare. Rezident are circa 79 de apartamente în Bucureşti, Constanţa, Eforie, Corbu şi Predeal.

 

 

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor