♦ Avocadoo, business activ pe segmentul de mâncare sănătoasă, a pornit în 2018, iar astăzi numără două restaurante în centre comerciale din Bucureşti şi unul situat în zona de nord a Capitalei ♦ „În fiecare zi servim 1.000 de porţii de mâncare“.
Sabrina Marinescu, fondatoarea lanţului de restaurante Avocadoo, unde elementul central al meniului este avocado, îşi propune ca în următorii trei-cinci ani să deschidă încă şapte restaurante, reţeaua urmând să ajungă la zece unităţi. În ceea ce priveşte anul acesta, antreprenoarea nu vorbeşte despre expansiune, ci despre conturarea cât mai exactă a planurilor. Totuşi, ea estimează venituri în creştere cu 25%. În 2022, compania Avogood - care operează restaurantul stradal - a avut afaceri de 3,6 mil. lei, plus 18%. Firma ce operează localurile din malluri e separată şi a avut afaceri de 8,9 mil. lei, aşa că încasările cumulate ale reţelei merg spre 12,5 mil. lei.
„În trei-cinci ani, trebuie să avem neapărat încă şase-şapte unităţi, cât poate să ducă lejer România astăzi. Sunt convinsă că în trei-cinci ani o să poată duce mai mult şi vom putea vorbi de o nouă creştere, însă la momentul prezent acestea sunt cifrele, iar piaţa creşte“, spune Sabrina Marinescu în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar şi Alpha Bank.
În prezent, Avocadoo are trei restaurante, dintre care două se află în centre comerciale, iar unu este într-un spaţiu stradal din zona de nord a Bucureştiului. Unităţile din malluri sunt amplasate în zona de food court, lângă alte restaurante de fast-food.
„Trebuie să rescriem acest concept de fast-food. Ne luptăm de multe ori cu nişte preconcepţii în ceea ce înseamnă mâncarea pe care o găsim într-un mall, dar e şi o surpriză plăcută că alături de branduri mai mari, la care ne gândim când zicem junk food, putem să găsim şi versiuni mai sănătoase (precum Avocadoo – n.red.)“, spune ea.
Brandul a intrat de altfel iniţial în malluri, prima unitate fiind în Băneasa Shopping City. Restaurantul Avocadoo din centrul Capitalei a fost inaugurat în pandemie, când centrele comerciale au fost închise, inclusiv zona de food court. Antreprenoarea spune că nu ar fi deschis în mod normal un restaurant în acea zonă, însă s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, fiind un spaţiu aproape în permanenţă aglomerat.
Acum, antreprenoarea se gândeşte să facă pasul în afara Bucureştiul, având deja cereri pentru parteneriate în vederea deschiderii unor restaurante Avocadoo în ţară.
„Ne uitam la ce înseamnă creştere în ţară şi ce înseamnă creştere afară (dincolo de graniţe – n.red.), au fost foarte multe propuneri de-a lungul timpului de franciză şi de parteneriat. Fiind foarte personal pentru mine proiectul, am ţinut totul încă foarte aproape, până am fost convinsă că putem să facem asta corect. Iar astăzi cred că putem“, precizează ea.
Tipurile de clienţi care ajung la Avocadoo diferă foarte mult. Pe de o parte, sunt angajaţi care îşi comandă la masa de prânz o salată, iar pe de altă parte, sunt tineri, elevi şi studenţi, dar nu numai, care aleg locaţia centrală pentru a servi masa, indiferent de perioada zilei. „În fiecare zi servim 1.000 de porţii de mâncare.“
Produsele Avocadoo se găsesc şi în câteva supermarketuri din Bucureşti, iar cererea pentru astfel de preparate ce pot fi luate la pachet a mers foarte bine. Antreprenoarea spune că pe viitor ia în calcul să dezvolte acest segment.
Creşterea preţurilor din această perioadă a afectat businessul Avocadoo, astfel că cheltuielile cu materia primă s-au majorat cu circa 15% în prima parte a acestui an. Însă, Sabrina Marinescu spune că majorarea preţurilor preparatelor din restaurante a fost mai mică. Cu toate acestea, comportamentul consumatorilor nu s-a schimbat.
Avocadoo este un business ce a pornit la drum în 2018, fiind fondat de Sabrina Marinescu şi Liviu Moreanu, iar primul restaurant deschis a fost în Băneasa Shopping City din nordul Capitalei. După o perioadă petrecută la Paris, acolo unde a şi urmat studiile, Sabrina Marinescu s-a întors în ţară şi a început un business cu produse cosmetice şi suplimente alimentare. Pasiunea ei pentru mâncarea sănătoasă a dus-o la Avocadoo. Liviu Moreanu are o experienţă de peste un deceniu în HoReCa, fiind proprietarul şi altor restaurante.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE