ZF 24

Ada Palea, Head of People, Performance and Culture în cadrul KPMG: Businessul are nevoie de studenţi care să cunoască realitatea din economie

Ada Palea, Head of People, Performance and Culture în...

Autor: Adelina Mihai

11.11.2013, 00:08 482
Angajatorii au nevoie de studenţi şi tineri absolvenţi de facultate pentru a-şi forma viitorii lideri, însă această misiune este din ce în ce mai grea, de vreme ce cunoştinţele din şcoală sunt mai mult teoretice. De aceea, competiţiile prin care sunt selectate echipe de studenţi care rezolvă probleme reale din business sau programele de internship plătite prin care tinerii învaţă, timp de doi ani, ce presupune meseria de auditor sunt printre cele mai eficiente metode de formare a talentelor, este de părere Ada Palea, Head of People, Performance and Culture în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG România.
 
„În acest moment organizăm o competiţie regională prin care vom selecta o echipă de studenţi pe care să îi trimitem la finala din Brazilia. Ideea din spatele acestui program este aceea că businessul are nevoie de studenţi, de oameni care ies de pe băncile facultăţilor şi care sunt capabili să aducă nu numai teorie la locul de muncă, ci şi cunoştinţe practice legate de ceea ce se întâmplă în economie“, a spus Ada Palea, care coordonează politicile de resurse umane pentru cei aproape 700 de angajaţi ai KPMG din birourile din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Chişinău. 
 
Concursul presupune ca o echipă formată din patru studenţi să găsească o rezolvare la un caz, la o problemă reală întâlnită de către consultanţii KPMG la clienţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24