ZF 24

Adevarul: Inca un an pe plus pentru jucatorii din piata imobiliara autohtona

07.01.2008, 10:07 17

Specialistii arata insa ca in 2008 cererea si oferta se vor echilibra pe tot mai multe segmente ale pietei de profil.

Un an in care suprematia vanzatorilor de proprietati imobiliare este serios pusa la incercare. Specialistii spun ca 2008 va aduce randamente in scadere, dar si primele semne de maturitate ale unei piete inca liliputane in raport cu ?greii" regiunii central si est-europene.

Marile tranzactii sunt in continuare apanajul unor state precum Rusia si Polonia, unde marile fonduri de investitii au pompat deja zeci de miliarde de euro.

2008 va fi anul in care stocul de birouri va depasi nivelul de un milion de metri patrati. Conform estimarilor companiei DTZ Echinox, in urmatorul an, pe aceasta piata, in 2008, vor fi dati in folosinta aproximativ 300.000 de metri patrati noi, ceea ce ar duce totalul existent la circa 1.230.000 de metri patrati.

Estimarile cu privire la chiria medie mentin nivelul acesteia la cote similare celor din ultimii doi ani, adica la circa 19 euro. Concurenta tot mai acerba dintre dezvoltatori se va face simtita atunci cand va veni momentul atragerii de noi chiriasi. Rata de neocupare din imobilele de tip office va atinge un nivel-record pentru Romania ultimilor ani, estimat la 7%. Adevarul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO