ZF 24

Ambasadorul SUA: satele din Romania au un potential urias pentru cresterea economiei, inca neexploatat

Ambasadorul SUA: satele din Romania au un potential urias pentru cresterea economiei, inca neexploatat
19.10.2009, 14:22 36

Zonele rurale din Romania, in care internetul si telefoniamobila au inca resurse semnificative de crestere, au un potentialimens de a contribui la cresterea economica si prosperitatea tarii,a declarat Mark Gitenstein, ambasadorul SUA in Romania, laconferinta internationala IT&C Global Forum 2009.

"Aici in tara inca sunt zone rurale unde internetul si telefoniamobila se afla inca abia la inceput. Segmentul rural are unpotential imens si poate contribui la cresterea economica si laprosperitatea Romaniei. O strategie nationala care sa promovezeindustria IT este esentiala", a spus Gitenstein.

Ambasadorul SUA a precizat ca industria IT a fost unul dintrecele mai importante motoare de crestere pentru Romania in ultimeledoua decenii si s-a declarat convins ca "IT-ul ar putea conduceiesirea Romaniei din perioada de scadere a economiei".

"Companiile IT din Romania au peste 50.000 de angajati inRomania, care au salarii si beneficii cu mult peste media nationaladin tara. Veniturile cumulate ale companiilor IT si telecom trecanual de 6,5 miliarde de euro si contribuie cu aproape 8% la PIB-ulRomaniei", a declarat Gitenstein.

Ambasadorul SUA a spus ca Romania se claseaza pe locul trei inlume ca furnizor de servicii de outsourcing si are una dintre celemai bine pregatite forte de munca din lume in domeniulIT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO