ZF 24

Analist BCR: Piata de capital din Romania nu recupereaza, ci este in crestere

11.11.2009, 13:56 29

Piata de capital din Romania nu recupereaza, ci este increstere, tendinta care se va mentine in perioada urmatoare, chiardaca vor exista corectii, a declarat, miercuri, Mihai Caruntu,seful departamentului de cercetare pe piata de capital al BCR,informeaza Mediafax.

"Asa cum arata cifrele, in cazul pietei de capital din Romanianu se este vorba de o recuperare, ci este o piata in crestere.Chiar daca vom avea corectii, cresterea va continua in perioadaurmatoare", a precizat reprezentantul BCR.

Bursa a crescut continuu in perioada martie - septembrie, urmandevolutia pietelor de capital mature, astfel ca in decurs de numaisapte luni indicele general al BVB, BET-C, a urcat de 2,1 oricomparativ cu nivelul de la finele lunii februarie, cand a atinspunctul minim din ultimii cinci ani.

Seria de sapte luni de crestere s-a incheiat in luna octombrie,cand piata a stagnat, la fel ca restul burselor externe. Totusi,comparativ cu nivelul de la finele anului trecut, bursa era lafinele lunii octombrie in crestere cu 34,2%.

Caruntu a adaugat ca bursa are o "adancime redusa, dar seasteapta ca Fondul Propietatea sa dubleze aceasta adancime".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels