ZF 24

Asasinatul de la Moscova: Maşina căutată în cazul asasinării lui Nemţov, folosită ca taxi de un angajat guvernamental

Asasinatul de la Moscova: Maşina căutată în cazul...

Autor: Ioana Bojan

04.03.2015, 14:59 123

Presa rusă a relatat miercuri că autorităţile caută un vehicul care ar aparţine Ministerului de Finanţe, în legătură cu investigaţia în cazul asasinării lui Boris Nemţov. Vehiculul a fost înregistrat de camerele de supraveghere de la Kremlin în timp ce circula pe podul Bolşoi Moskvoreţki de trei ori în decurs de o oră.

Serviciul de presă al Ministerului de Finanţe a confirmat că autoturismul Ford Mondeo de culoare albă aparţine unei companii care oferă servicii agenţiilor guvernamentale ruse, inclusiv Ministerului de Finanţe, dar a precizat că nu aparţine ministerului.

"Vehiculul respectiv nu aparţine Ministerului de Finanţe. Acesta este un vehicul de securitate, care aparţine unei întreprinderi independente, care serveşte Ministerul de Finanţe, Goznak (Monetăria - n.r.) şi alte structuri", a precizat miercuri pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului rus de Finanţe.

Într-un interviu pentru LifeNews, şoferul vehiculului, Dmitri Karamza, în vârstă de 41 de ani, a explicat că folosea maşina pentru a face bani oferind ilegal servicii de taximetrie. "Conduceam pe pod, în jurul orei 23.30-23.40, pe banda a doua, cu aproximativ 70 de kilometri pe oră. În acel moment am văzut o maşină de poliţie, apoi pe cineva întins pe jos. Prima mea reacţie a fost că i s-a făcut rău cuiva. Am crezut chiar că era un beţiv. Abia după ce am ajuns acasă şi am văzut ştirile mi-am dat seama ce s-a întâmplat", a declarat Karamza.

El urmează să fie interogat de autorităţi, deşi colegul său de serviciu a fost chestionat de poliţia rutieră şi eliberat. Superiorii lui Karamza i-au cerut să explice de ce folosea vehiculul ca taxi şi să prezinte o rută detaliată din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Boris Nemţov a fost împuşcat în spate vineri noaptea, cu patru gloanţe trase cu un pistol Markov, după care atacatorul s-a urcat într-un vehicul care îl aştepta şi a plecat. Anchetatorii nu au reuşit să-l prindă pe asasin, iar investigaţia este în desfăşurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24