ZF 24

BlackBerry pierde tot mai mult teren pe piata smartphone-urilor. Utilizatorii, atrasi de tochscreen-uri, se gandesc la iPhone sau Nexus One - studiu

BlackBerry pierde tot mai mult teren pe piata smartphone-urilor. Utilizatorii, atrasi de tochscreen-uri, se gandesc la iPhone sau Nexus One - studiu
31.03.2010, 20:42 48

Tot mai multi utilizatori de BlackBerry sunt dornici sa isischimbe smartphone-urile cu iPhone sau Nexus One, arata un studiupreluat de MarketWatch.

Intrebati despre probabilitatea de a achizitiona un anumit brandde telefon mobil sau smartphone, 39% dintre utilizatoriiterminalelor BlackBerry au raspuns "in mod sigur sau probabil" isivor cumpara un iPhone, aproape o treime considerand ca un telefoncu sistem de operare Android ar putea fi alegerea urmatoare.

Clientii iPhone si Android raman insa fideli marcii alese,studiul condus de compania de cercetari de piata Crowd Scienceindicand ca 92% dintre utilizatorii iPhone nu intentioneaza saschimbe marca, in timp ce dintre utilizatorii Android, 87% vorramane loiali brandului.

De asemenea, daca 15% dintre utilizatorii de iPhone "cusiguranta sau probabil" nu vor recomanda un telefon Android, 45%dintre utilizatorii unui device Android au spus ca nu vor recomandadeloc prietenilor achizitia unui terminal iPhone.

Conform comScore, cota de piata a producatorului telefoanelorBlackBerry, Research In Motion (RIM), a coborat cu un punctprocentual in trimestrul patru din 2009, in timp ce cota de piata aApple a urcat cu 1,2%, iar telefoanele cu sistem de operare Androidau avut o cota de piata in crestere cu 2,7 puncte procentuale panala 5,2%, pe fondul succesului inregistrat de telefoanele MotorolaDroid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO