ZF 24

Consiliul Concurenţei aprobă preluarea Automecanica Mediaş şi a subsidiarei Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş de către grupul german din industria apărării, Rheinmetall

Consiliul Concurenţei aprobă preluarea Automecanica...

Autor: Roxana Rosu

30.04.2024, 13:35 2223

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei Automecanica Mediaş şi a subsidiarei acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş, de către grupul german din industria apărării, Rheinmetall, prin intermediul Rheinmetall Landsysteme.

Rheinmetall Landsysteme face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă şi comercializează componente, sisteme şi servicii pentru industria de securitate şi cea civilă.

Automecanica Mediaş este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Automecanica a fost infiintata in 1941 sub denumirea ASAM: Atelierele de Stat pentru Aeronautica Medias. În 2022, afacerile companiei au ajuns la 378 mil. lei, iar profitul a fost de 52 mil. lei, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pe termen mediu, Rheinmetall se aşteaptă ca vânzările anuale înregistrate de  Rheinmetall Automecanica să se apropie de 300 mil. euro, iar totalul comenzilor din anul financiar curent să se încadreze în intervalul de trei cifre în milioane euro.  

Compania germană mai operează unităţi de producţie şi în alte două ţări de pe flancul estic al NATO - Ungaria şi Lituania.

În decembrie 2023, Rheinmetall a încheiat un contract de 328 mil. euro cu statul român, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a ţării.

Cu sediul central în Düsseldorf, Germania, Rheinmetall AG operează în 139 de locaţii din întreaga lume şi are aproximativ 34.000 de angajaţi.

În 2022, grupul a raportat vânzări de 6,4 miliarde de euro.


 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO