ZF 24

Criza financiara va ieftini cu 25% companiile romanesti pentru fondurile de private equity

26.10.2008, 19:51 22

Criza financiara va ieftini cu 25% companiile romanesti pentru fondurile de private equity, depreciere care va reprezenta insa o oportunitate pentru fondurile dispuse sa investeasca, dar si o amenintare pentru profitul fondurilor care urmeaza sa isi marcheze exiturile.

"Multiplii de evaluare a companiilor vor cobori cu pana la 25%, scadere care nu se poate compara insa cu deprecierea mult mai abrupta suferita de piata de actiuni. Anul viitor va fi un an dificil pentru oricine va vinde. Cine vrea sa vanda in 2009 trebuie sa se astepte la o evaluare a companiei la nivelul de sase ori EBITDA, fata de anul trecut cand ar fi obtinut un multiplu de opt ori al EBITDA", a declarat pentru Ziarul Financiar Robert Luke, directorul general al companiei spaniole de investitii private GED si presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud- Estul Europei (SEEPEA).

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine o analiza a impactului crizei financiare asupra investitiilor de tip private equity.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels