ZF 24

CTP: Criza, click si credibilitate

29.01.2009, 13:58 14

Am si eu o distinctie primita de la seful statului: ordinul Propovaduitor al Apocalipsei, in grad de cavaler. Anul trecut, in campania electorala, asa ii numea d. Basescu pe cei care spuneau ca problema Romaniei e criza economica, nu cine castiga alegerile, scrie Cristian Tudor Popescu, intr-un editorial pentru Gandul.

"Cu capacitatea sa remarcabila de a minti fara sa ii tresara vreun muschi al fetei, cu care inca ii mai incanta pe prea multii naivi din Romania, d. presedinte sustinea populismul electoral iresponsabil al PD-L si PSD in legatura cu maririle de salarii pentru bugetari. Acum, ajunge si d-sa la concluzia ca pacostea Romaniei este criza si ca inghetarea salariilor bugetarilor pentru 6 luni e o masura necesara", noteaza Popescu.

"Nu-l suspectez pe d. Basescu de crize morale, nu are, s-a operat de mult de asa ceva. Pur si simplu e mai lucid decat d. Mircea Geoana, s-a gandit ca la toamna e posibil sa candideze la presedintia unei tari in colaps, in care nu va mai veni aproape nimeni la vot. Si atunci, nu s-a mai multumit sa sustina guvernul, a iesit el insusi sa dea pe gura greu digerabila inghetare a salariilor bugetarilor. Care, dincolo de orice manevre politice si tinand seama de necesitatea protejarii celor cu venituri foarte mici, e corecta", puncteaza editorialistul Gandul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24