ZF 24

Dalai Lama: Premiul Nobel primit de Obama "a venit putin cam devreme"

10.12.2009, 11:45 40

Dalai Lama a declarat intr-un interviu acordat postului deteleviziune Sky News ca premiul Nobel pentru Pace primit deBarack Obama a venit "putin cam devreme", atentionandu-l in acelasitimp pe preseditnele american ca se bazeaza prea mult peconsilierii sai.

Liderul Tibetului a obtinut premiul Nobel in urma cu 20 de anipentru opozitia pasnica fata de ocupatia chineza a tarii sale.

"Cred ca daca gandim realist, ar putea fi cam devreme (pentruprimirea acestui premiu de catre Barack Obama - n.r.), dar nuconteaza. Il cunosc pe Obama ca fiind o persoana foarte competenta.Cateodata, astfel de indivizi se bazeaza pe sfaturile primite de ladiferiti oameni, la fel cum s-a intamplat si cu presedintele Bushjunior. Ca fiinta umana tin la el, o persoana foarte minuntat,foarte onesta", a declarat Dalai Lama.

Presedintele Barack Obama va sustine astazi un discurs deacceptare a premiului Nobel pentru Pace in cadrul unei ceremoniiorganizate in Norvegia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO