ZF 24

Dintre activele preluate de autoritati de la bancile aflate in faliment: un autocar care "duhnea a marijuana" si o scrumiera

Dintre activele preluate de autoritati de la bancile aflate in faliment: un autocar care "duhnea a marijuana" si o scrumiera (Foto: Bloomberg)
23.12.2009, 13:39 19

Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) apreluat de la cele peste 140 de banci intrate in faliment in acestan active de aproape 40 miliarde de dolari, printre care un autocarcare "duhnea a marijuana", o scrumiera cu mucuri de tigara, unFerrari rosu si un palmier de 3 metri, conform Bloomberg.

"Mirosea atat de rau a iarba ("marijuana" - n.r.) incat au fostnevoiti sa inlocuiasca aproape tot interiorul. Pana a ajuns la noi,autocarul era aproape nou", comenteaza reprezentantii casei delicitati care s-a ocupat de vanzarea neobisnuitului activ in numelestatului.

Worley Auctioneers a vandut in numele FDIC atat autocarul, carea apartinut un rapper, dar si un Ferrari rosu din 2001, un palmierde trei metri inaltime si "gramezi" de mobila de birou, confiscatede fond de la cele peste 140 de banci pe care le-a inchis in acestan.

Worley Auctioneers, Rick Levin & Associates si Tranzon AssetStrategies, cele trei case de licitatii angajate de FDIC pentruvalorificarea activelor preluate de la banci falimentare, au "un ande referinta", conform publicatiei americane.

FDIC a obtinut doar 6,2 milioane de dolari de la inceputulacestui an din lichidarea obiectelor cuprinse in capitolul contabil"alte active", de sase ori mai mult decat in 2008. Insa Fonduldetinea, la sfarsitul lunii septembrie, active preluate de la bancifalimentare in valoare totala de 38,3 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO