ZF 24

Doi executivi de top parasesc Dell in urma restructurarii companiei

04.01.2009, 14:53 13

Doi oameni din top managementul Dell, al doilea mare producator mondial de PC-uri, vor parasi compania americana in urma celui de-al doilea program de restructurari de cand Michael Dell s-a intors in functia de CEO, scrie presa internationala.

Mike Cannon, presedintele diviziei de operatiuni globale, si Mark Jarvis, directorul de marketing, au fost recrutati in incercarea de a relansa Dell in lupta cu rivalul Hewlett-Packard (HP).

Plecare celor doi survine la mai putin de doi ani de cand Michael Dell le-a oferit prime de instalare de 2 mil. dolari, respectiv 250.000 de dolari.

HP a trecut printr-un program de reducere a cheltuielilor si a reusit sa isi creasca nivelul cotei de piata de cand Mark Hurd a fost numit in functia de CEO in septembrie 2006. Patru luni mai tarziu, Michael Dell a revenit la conducerea companiei sale. Dell a disponibilizat peste 8.000 de angajati anul acesta si a cerut angajatilor sa isi ia pana la cinci zile concediu neplatit, in incercare de a reduce si mai mult cheltuielile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO