ZF 24

Douăzeci de oameni lucrează într-o fabrică ce trimite steaguri în Franţa sau Germania

Preţurile produselor variază de la  2-3 lei (pentru un fanion de dimensiuni mici) până la câteva sute de lei (în cazul steagurilor brodate).

Preţurile produselor variază de la 2-3 lei (pentru un fanion de dimensiuni mici) până la câteva sute de lei (în cazul steagurilor brodate).

Autor: Corina Mirea

08.06.2014, 21:57 508

Adrian Dragomir a renunţat la jobul pe care îl deţinea în cadrul unui producător local de steaguri în anul 2005 pentru a-şi înfiinţa propria fabrică de drapeluri, fanioane şi produse conexe.  A început businessul Fabrica de Steaguri singur, iar în prezent în jur de 20 de per­soa­ne printează, cos, fac grafică şi pro­duc accesorii din lemn şi metal pentru el într-un spaţiu de la marginea Capitalei. Anul trecut a depăşit afaceri de 1,5 mil. lei, iar produsele realizate în fabrica sa ajung de trei ani în ţări precum Franţa, Germania, Italia, Spania sau Islanda.

„Firma care deţine brandul Fabrica de Steaguri a fost în­fi­in­­ţată de mine pentru soţie în anul 2003 şi avea o cu totul altă des­tinaţie. Cu timpul însă am constatat că fabrica pentru care lu­­cram a început să facă rabat de la calitate, iar toate nemulţumirile cli­en­ţilor erau puse pe umerii mei, eu fiind cel care ţineam legătura cu ei. Când mi-am dat demisia aveam su­fi­cienţi bani în buzunar cât să îmi plă­­tesc factura de telefon pe o lună şi la un moment dat mi-am vândut şi ma­­şina pentru a cumpăra echipa­ment“, spune Adrian Dragomir. Ulte­rior, el a început să angajeze mai multe per­soane şi să le formeze (timp de şase luni sau un an) şi a ajuns să producă în prezent chiar şi 200 de steaguri stan­dard pe zi. Însă, circa 80% din pro­du­se­le realizate de Fabrica de Steaguri sunt personalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO