ZF 24

E.ON Energie România a finalizat 161 de centrale electrice fotovoltaice pentru 142 de companii în 2023, valoarea totală a proiectelor fiind de aproape 30 mil.euro. Alte 40 de proiecte sunt în derulare

E.ON Energie România a finalizat 161 de centrale...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2024, 13:00 123

Compania E.ON Energie România a finalizat şi predat la cheie, anul trecut, 161 de centrale electrice fotovoltaice pentru 142 de companii, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la aproape 30 milioane de euro.

Proiectele au presupus instalarea în locaţiile partenerilor, situate în 31 de judeţe, a 74.230 de module fotovoltaice pe o suprafaţă de 178.152 mp.

Centralele fotovoltaice au o capacitate instalată însumată de 32 MWp şi produc circa 38 de GWh de energie electrică regenerabilă anual, cantitate care ar fi suficientă pentru a alimenta circa 29.000 de locuinţe timp de un an întreg.

„În drumul spre neutralitate climatică, partenerii noştri au nevoie de soluţii inteligente descentralizate, durabile, şi, mai presus de toate, eficiente. Soluţiile de infrastructură energetică E.ON înseamnă oferte personalizate care îndeplinesc aceste cerinţe. Ca partener pentru încălzire, răcire, generare de energie şi eficienţă energetică, obiectivul nostru este de a reduce emisiile de dioxid de carbon şi, în acelaşi timp, de a aduce avantaje competitive pentru partenerii noştri”, declară Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Compania are în desfăşurare peste 40 de proiecte similare.

Portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România pe segmentul non-rezidenţial cuprindea, la sfârşitul anului 2023, un număr de 359 de proiecte finalizate, valoarea totală a acestora depăşind 64 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică a centralelor puse în funcţiune este de circa 85 de GWh/an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO