ZF 24

Erste a inceput sa rascumpere actiuni proprii pe Bursa de la Bucuresti

08.01.2009, 11:37 17

Grupul austriac Erste Bank (simbol bursier EBS), actionarul majoritar al BCR, a rascumparat ieri de pe Bursa de la Bucuresti 500 de actiuni proprii la pretul de 64,1 lei, valoarea totala a achizitiei ridicandu-se la 32.000 de lei (aproape 8.000 de euro). Tranzactiile au fost intermediate de BCR, care este si unul dintre market-makerii pentru actiunile Erste.

Acestea sunt primele achizitii de actiuni proprii realizate de Erste Bank pe Bursa de la listarea titlurilor bancii austriece, in februarie 2008. Achizitiile s-au realizat in baza mandatului oferit de actionarii Erste Consiliului de Administratie in mai 2008. Potrivit hotararilor AGA, banca poate rascumpara actiuni proprii, fara specificarea unui anumit scop. Actiunile respective pot fi instrainate cu titlu de contraprestatie pentru cumpararea sau finantarea cumpararii de societati comerciale, intreprinderi, parti ale unei intreprinderi sau participatii la una sau mai multe societati din tara sau strainatate.

Actiunile Erste Bank au pierdut 55% de la listarea pe Bursa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO