ZF 24

FED menţine dobânzile de referinţă neschimbate, dar spune că riscurile asupra economiei s-au redus

FED menţine dobânzile de referinţă neschimbate, dar...

Autor: Roxana Rosu

28.07.2016, 10:50 448

Rezerva Federală Americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate în şedinţa de miercuri, în intervalul 0,25-0,5%, însă riscurile pe termen scurt la adresa economiei americane s-au redus, ceea ce a redeschis speculaţiile conform cărora vom vedea o înăsprire a politicii monetare anul acesta în SUA, scrie Bloomberg.

Banca Centrală americană spune că economia a avut o creştere moderată, cu un avans puternic al numărului de locuri de muncă şi al consumului în iunie. Reprezentanţii FED adaugă că, deşi urmăresc în continuare evoluţia inflaţiei şi a situaţiei de pe pieţele internaţionale, posibilitatea unor şocuri care să afecteze grav economia este redusă.

Totuşi, FED nu a lăsat niciun indiciu clar cu privire la deciziile pe care le va lua la următoarea şedinţă din septembrie. Banca nu a mai modificat dobânzile din decembrie 2015, când a operat prima majorare din ultimul deceniu.

 Încetinirea economiei mondiale, volatilitatea de pe pieţele financiare şi nesiguranţa cu privire la impactul Brexit au obligat FED să amâne în mod repetat o nouă creştere a ratelor, aflate acum la un nivel extrem de mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO