ZF 24

Fitch a redus ratingul celor mai mari banci grecesti, toate prezente si in Romania

23.10.2009, 15:39 16

Agentia de rating Fitch a revizuit in scadere calificativele acinci banci elene, la o zi dupa o masura similara aplicataratingului de tara al Greciei, se arata intr-un comunicat alinstitutiei preluat de easybourse.

Agentia a redus ratingul de cerdit pe termen lung al bancii destat ATEbank la "BBB", de la "BBB+", cu perspectiva negativa,respectiv calificativul pe termen scurt la "F3", de la "F2", pentrua reflecta perspectiva negativa atribuita ratingului de tara alGreciei.

Totodata, Fitch a reafirmat ratingurile de credit ale NationalBank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, si PiraeusBank, toate cu perspectiva negativa, dar a redus calificativele desprijin guvernamental ale acestor institutii, alaturi de cel alATEbank, pentru a sublinia reducerea capacitatii guvernului elen dea ajuta aceste banci, indicata joi prin retrogradarea ratingului detara al Greciei, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO