ZF 24

FMI atentioneaza asupra inflatiei, pesimista in privinta economiei mondiale

09.07.2008, 17:52 10

Cresterea pretului petrolului si al alimentelor impreuna cu criza financiara, indeamna Fondul Monetar International (FMI) sa isi exprime pesimismul in privinta cresterii economice globale din acest an si mai ales din 2009, a declarat Dominique Strauss-Kahn, seful FMI, citat de Reuters.

Totusi, acesta a atentionat asupra faptului ca incetinirea dezvoltarii economice este mai putin importanta decat accelerarea inflatiei care, in unele tari, este exploziva.

"In statele dezvoltate, bancile centrale au luat masurile monetare corespunzatoare. In unele tari emergente si in cele cu venituri reduse, inflatia a scapat de sub control, iar politica monetara trebuie inasprita in saptamanile sau lunile urmatoare", a avertizat Strauss-Kahn.

El a aratat ca experientele din anii 1970 si 1980 arata ca inflatia poate dura mai multi ani, chiar decenii. "De aceea este foarte important ca FMI sa atraga atentia cu privire la ceea ce se intampla", a spus acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO