ZF 24

Fost oficial al Bancii Angliei: Interventiile Fed, periculoase

24.08.2008, 16:16 15

Willem Buiter, fost membru al comisiei de politica monetara din cadrul Bancii Angliei, a declarat ca Rezerva Federala a dat o prea mare atentie situatiei institutiilor financiare, informeaza Bloomberg.

"Fed-ul asculta ce spune Wall Street-ul si crede ceea ce aude" formandu-si o parere deformata partial sau chiar in totalitate, a spus Buiter intr-un discurs avut la o conferinta organizata de banca centrala americana.

Rezerva Federala a fost tinta multor critici venite din partea oficialilor din SUA si Europa, ca urmare a incercarilor sale de a face fata crizei de pe piata de credit prin reducerea dobanzii de referinta pana la cele mai scazute niveluri din ultimii douazeci de ani, fapt ce a dus la cresterea inflatiei. De asemenea, Fed-ul a fost prea generos ajutand bancile, a mentionat Buiter.

Pe langa salvarea Bear Stearns de la faliment, Fed a creat si un program de schimb a bondurilor ipotecare pentru titluri de trezorerie, a imprumutat companii financiare si a redus taxele pentru imprumuturi directe catre banci comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO