ZF 24

Galleon intra in colaps

Galleon intra in colaps
22.10.2009, 17:04 20

Fondul de hedging Galleon Group va fi inchis, intrand in colapsca urmare a anchetei privind suspiciunea de insider trading(utilizarea de informatii confidentiale ale companiilor in vedereaobtinerii de profit prin tranzactii cu titluri ale respectivelorcompanii), care a dus la retragerea investitiilor facute declientii fondului, scrie Wall Street Journal.

Intr-o scrisoare adresata angajatilor, co-fondatorul Galleon,Raj Rajaratnam a declarat ca firma, bombardata de cereri deretragere din partea investitorilor, va "desfasura o destramareordonata" a fondurilor sale analizand "diferite alternative pentruoperatiuni" care ar putea permite unor parti din Galleon sasupravietuiasca.

Rajaratnam este eliberat dupa ce a platit o cautiune de 100milioane dolari.

Ancheta impotriva Galleon a fost initiata ca urmare unei surseinterne fondului. Conform unor surse apropiate situatiei,informatorul este Roomy Khan, manager care a lucrat la Galleon lafinele anilor 90'.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO