ZF 24

George Soros: Euro este in pericol sa se destrame. Dupa Grecia, urmeaza teste mai puternice!

George Soros: Euro este in pericol sa se destrame. Dupa Grecia, urmeaza teste mai puternice!
22.02.2010, 16:28 62

Situatia economica grava a Greciei este doar punctul culminantdintr-o tendinta inceputa intr-un bloc european in care procesul dedezvoltare a fost oprit "din diverse motive", si in care monedaeuropeana este pe cale sa se "destrame" daca statele membre nu iaumasurile necesare, scrie miliardarul George Soros, intr-uncomentariu publicat in Financial Times.

Uniunea Europeana a fost creata dupa principiul "caruta inainteacalului": au fost stabilite obiective si termene limitate, dar usorde atins, stiind clar ca acestea nu vor fi suficiente si ca peparcurs va fi nevoie de imbunatatirea modelului. Insa, din diversemotive, procesul a fost oprit, iar UE a fost "inghetata" in formape care o vedem, scrie Soros.

Potrivit miliardarului american, ideea monedei unice europenesi-a aratat limitele in anul 2008, cand statele membre au fostnevoite sa-si protejeze fiecare in parte propriul sistembancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO