ZF 24

Harta câştigurilor sau pierderilor valutare. Leul a pierdut teren în primele şapte luni atât în faţa euro, cât şi în raport cu dolarul şi francul elveţian. Deprecierea faţă de dolar a ajuns la 4,2%

Harta câştigurilor sau pierderilor valutare. Leul a...

Autor: Claudia Medrega

07.08.2019, 13:00 853

♦ Leul a cumulat în primele şapte luni din 2019 o depreciere de 4,25% faţă de dolarul american, comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2018, în timp ce în raport cu francul elveţian moneda naţională a pierdut 3,5% ♦ Deprecierea leului faţă de euro în şapte luni a fost de circa 1,5%, luna iulie venind cu aprecierea leului ♦ Rezervele valutare au crescut în iulie, iar 1 mld. euro din creştere vine şi din intervenţiile BNR pentru a tempera aprecierea leului.

Piaţa valutară a fost fluctu­an­tă pe parcursul primelor şap­te luni din 2019, astfel că după ce în prima parte a anului leul s-a depreciat în faţa euro cu circa 2%, fiind atins un vârf istoric al cursului de 4,7648 lei/euro, în lunile de vară a urmat o tendinţă de apreciere a monedei naţionale, cursul oscilând pre­ponderent în jurul a 4,72-4,73 lei/euro.

Moneda naţională a închis pri­mele şapte luni din 2019 pe de­preciere în faţa principalelor trei valute - euro, dolar şi franc elveţian -, cea mai puternică pierdere fiind în ra­port cu moneda americană.

Leul a cumulat o depreciere de 4,25% faţă de dolarul american, com­pa­rativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2018, cursul urcând la sfârşitul lunii iulie până la 4,2469 lei/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO