ZF 24

Henry Paulson: Controlul pretului si limitarea exporturilor nu sunt o solutia viabila pentru rezolvarea crizei alimentelor

14.04.2008, 21:45 16

Tarile emergente care se confrunta cu o crestere semnificativa a costurilor materiilor prime ar trebui sa evite masurile de control al preturilor in conditiile in care acestea pot afecta pe termen lung cresterea economica, considera secretarul trezoreriei americane Henry Paulson, citat de Bloomberg.

"Guvernele trebuie sa reziste tentatiei de a controla preturile si de a acorda subventii, asemenea masuri nefiind - in general - eficiente in ceea ce priveste protectia categoriilor vulnerabile", a declarat Paulson, in cadrul unei intruniri a comitetului de dezvoltare al Bancii Mondiale la Washington.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce masuri au adoptat guvernele din Asia, Africa si Orientul Mijlociu in incercarea de a combate cresterea preturilor alimentelor si de a preveni revoltele sociale si ce efecte ar putea avea o astfel de criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO