ZF 24

Icahn renunta la conducerea consiliului de administratie al Yahoo

25.10.2009, 12:41 16

Miliardarul Carl Icahn, care s-a alaturat consiliului directoral Yahoo anul trecut, s-a retras din aceasta pozitie, dupa ce aanuntat ca Yahoo nu mai are nevoie de un director activist,informeaza Bloomberg.

Conform unei scrisori adresate boardului Yahoo, atentia luiIcahn este concentrata in alta parte, acesta nemaiavand timp sa sededice companiei Yahoo.

Icahn, in varsta de 73 de ani, a dorit sa preia controlulconsiliului de administrare si sa il elimine pe Jerry Yang de laconducerea companiei, dupa ce acesta a refuzat o oferta de preluarede 47,5 miliarde dolari venita din partea Microsoft. Pentru a evitao lupta de preluare din partea actionarilor, Yahoo a oferit locuriin consiliul de administrare al companiei lui Icahn si pentru douapersoane propuse de acesta, in august 2008. De la numirea lui Icahnin functia de presedinte al consiliului, Yahoo l-a numit pe CarolBartz pe postul de CEO al companiei si a incheiat un parteneriat cuMicrosoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO