ZF 24

Iliescu il critica pe Basescu pentru declaratiile din "Politique Internationale"

Iliescu il critica pe Basescu pentru declaratiile din "Politique Internationale"
25.07.2007, 15:07 13

Fostul presedinte Ion Iliescu l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu, dupa aparitia unui interviu al acestuia in revista Politique Internationale.

"Dovediti, si prin acest interviu, ca aveti o mentalitate fanariota, de pretendent la tronul Romaniei, care-si denigreaza adversarii la Marea Poarta, pentru a primi sau pentru a i se reconfirma firmanul", afirma fostul presedinte intr-o scrisoare deschisa pe care i-a adresat-o lui Basescu.
Iliescu vorbeste de grupurile de oligarhi "de bine" care l-au sprijinit pe Basescu in timpul campaniei pentru referendumul pentru demiterea sefului statului.
"Vorbiti si spuneti ca actionati in numele poporului, cand de fapt un singur lucru conteaza: dumneavoastra si interesele dumneavoastra. Care sunt identice cu cele ale grupului de oligarhi de bine, care v-a inventat ca om politic si v-a ajutat sa fiti ales in cea mai inalta demnitate a statului roman, pe care il dezonorati prin comportamentul dumneavoastra", a spus fostul presedinte.

"Lupta impotriva coruptiei nu a inceput cu dumneavoastra. Dumneavoastra ati transformat-o in spectacol, in show de televiziune. Mai mult, in numele luptei impotriva coruptiei, ati acceptat incalcarea de catre Procuratura si Serviciile secrete a unor drepturi si libertati fundamentate, garantate de Constitutie, pe care o incalcati, la randul dumneavoastra, cu o consecventa demna de o cauza mai buna", a spus Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24