ZF 24

Inflatia din Japonia coboara bursele asiatice

27.06.2008, 10:27 22

Bursele asiatice au inregistrat pierderi ieri, trimitand indicele regional la cel mai scazut nivel din 1992 pana in prezent, dupa ce rata inflatiei din Japonia a urcat la cel mai inalt nivel din ultimul deceniu, iar pretul petrolului a inregistrat o crestere aproape de nivelul record, informeaza Bloomberg.

Matsushita Electric, cel mai mare producator de electronice din lume, a inregistrat pierderi ca urmare a cheltuielilor de retail scazute. Un alt perdand a fost Warehouse Group, dupa ce compania a anuntat o reducere a previziunilor de profit.

Indicele taiwanez Taiex a coborat la minima ultimelor cinci luni o data cu cresterea costurilor de imprumut de catre banca centrala la maximul ultimilor sapte ani.

Indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 2,1% la Tokio, pentru fiecare actiune care a inregistrat avansuri, alte op inregistrand pierderi.

Indicele japonez Nikkei 225 a coborat cu 2,2%, cea mai mare companie financiara de retail continuand pierderile pentru a noua zi consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels