ZF 24

Klaus: UE a inceput sa semene cu Uniunea Sovietica

19.02.2009, 19:06 30

Vaclav Klaus presedintele Cehiei, tara care detine presedintia Uniunii Europene, a declarat in fata Parlamentului European ca UE a devenit un club elitist si nedemocratic, iar extinderea continua o face sa sememe cu fostul lagar comunist in care Uniunea Sovietica controla totul fara sa acorde nimanui dreptul de a avea opinii diferite.

"Cu ani in urma, nu multi, am trait in partea noastra de Europa intr-un sistem politic care nu permitea alternative si opozitie parlamentara", a sustinut Klaus, citat de Reuters si Agence France Press.

"Cei care gandesc altfel (despre extinderea UE - n.n.) sunt catalogati drept dumani ai integrarii europene. Numai ca fara opozitie nu exista libertate - este o lectie pe care am invatat-o", i-a criticat Klaus pe partizanii extinderii. Presedintele Cehiei, eurosceptic convins, a refuzat sa spuna daca va promulga legea prin care Parlamentul ceh a aprobat in aceasta saptamana Tratatul de la Lisabona care permite reformarea Uniunii ca urmare a extinderii continue.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO