ZF 24

Locuintele s-au ieftinit cu 15-35% in T3; Pretul apatamentelor noi din Bucuresti a scazut cu 25% - studiu

Locuintele s-au ieftinit cu 15-35% in T3; Pretul apatamentelor noi din Bucuresti a scazut cu 25%
30.10.2008, 12:03 38

Pretul de listare a scazut cu 5-10% pentru apartamentele noi in luna septembrie fata de luna iunie, si cu circa 15% in cazul celor vechi, in timp ce pretul de tranzactionare a scazut cu 10-20%, ceea ce inseamna, cumulat, o scadere a preturilor cuprinsa intre 15 si 35%, a declarat Mihaela Alexandroiu, Broker/ Owner RE/MAX Bastion, din Bucuresti.

Marja de negociere in cazul tranzactiilor imobiliare rezidentiale, reprezentand diferenta dintre pretul cerut initial de proprietar si pretul la care se realizeaza tranzactia, a ajuns la circa 10% in luna septembrie in majoritatea oraselor tarii, potrivit unui studiu al retelei de agentii imobiliare RE/MAX.

"Fata de luna iunie, disponibilitatea de negociere a ambelor parti a crescut, astfel tranzactiile s-au inregistrat sub preturile de listare, astazi negocieri de peste 10% fiind des intalnite", a declarat Alexandroiu.

“In ceea ce priveste in special capitala, estimez o scadere a preturilor de pana la 25% in cazul proiectelor noi care au vandut mai putin de 50 % din unitatile construite”, a mai spus Mihaela Alexandroiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO