ZF 24

MEF ar putea solicita acordul CE pentru anularea datoriilor minelor inchise, de 3 mld. euro

27.06.2007, 18:20 13

Ministerul Economiei ar putea solicita Comisiei Europene sa aprobe stergerea datoriilor aferente minelor inchise catre bugetele de stat si companiile de utilitati, in suma totala de 9,65 mld. lei (3,04 mld. euro), in caz contrar firmele urmand sa intre in faliment, iar activele vandute.
"Este o situatie delicata cu datoriile minelor inchise, intrucat stergerea acestora este considerata ajutor de stat. Am avut mai multe discutii cu oficiali ai Consiliului Concurentei, care au spus acelasi lucru", a declarat, astazi, Sorin Gaman, directorul general al Directiei pentru Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).
Potrivit directorului MEF, in cazul in care raspunsul Comisiei Europene va fi negativ, atunci unitatile vor intra in lichidare voluntara.
Mai mult de jumatate din suma totala reprezinta penalitati si dobanzi, datoriile efective fiind de numai 4,3 miliarde de lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO