ZF 24

Microsoft, Renault, Orange şi alte 90 de companii au peste 3.000 de joburi scoase la concurs în aprilie

Microsoft, Renault, Orange şi alte 90 de companii au...

Autor: Corina Mirea

25.03.2013, 15:48 3532

Microsoft, Oracle, Renault, IBM, Orange România, McDonald's România, Procter & Gamble (P&G), L' Oréal, ING, Mega Image, Ubisoft sau PepsiCo sunt doar câţiva din cei peste 90 de angajatori care vor scoate la concurs 3.200 de joburi în cadrul târgului de cariere “Angajatori de Top”, ce va fi organizat în perioada 12-13 aprilie la Sala Palatului din Capitală.

Cele mai mari şanse de angajare le vor avea studenţii, tinerii absolvenţi, dar şi angajaţii cu experienţă pe piaţa muncii care sunt în căutarea unui job în domeniul IT, aproape 40% din companiile prezente la târg activând în acest sector.

Ofertele de muncă “puse pe masă” de angajatori vizează atât poziţii vacante pentru care se urmăresc noi angajări, dar şi pentru programe de internship şi management trainee. Iar printre departamentele pentru care aceştia vor face cele mai multe recrutări se numără cel de dezvoltare de software, cel de suport IT, departamentul de vânzări sau producţie, cel de HR, financiar sau administrativ.

“Centrul de R&D Freescale Romania va participa la “Angajatori de top” cu o ofertă bogată pentru vizitatori - zeci de poziţii deschise pentru cei pasionaţi de dezvoltarea software. Ne adresăm seniorilor, juniorilor, dar şi studenţilor. Vom lansa programul de internship pentru cea de-a doua parte a anului şi programul care vizează, în mod particular, angajarea de proaspăt absolvenţi ai facultăţilor de automatică şi de calculatoare, precum şi ai facultăţilor de electronică şi de telecomunicaţii din toată ţara”, spune Roxana Dragomir, EMEA senior talent acquisition specialist în cadrul producătorului Freescale Semiconductor.

Printre companiile care le oferă celor aflaţi în căutarea unui job cele mai mari şanse de angajare în această primăvară se numără cele din sectorul FMCG (bunuri de larg consum), angajatorii din audit şi consultanţă, dar şi companiile din domeniul ingineriei.

La polul opus, cel mai slab reprezentat sector în cadrul târgului şi implicit cel care are cele mai puţine oferte de muncă scoase la concurs este cel financiar-bancar (doar 5% din totalul angajatorilor prezenţi la târgul de cariere sunt instituţii financiar-bancare).

“HP va promova aproximativ 100  poziţii, din care 30% destinate tinerilor absolvenţi, vorbitori de limbi străine şi cu abilităţi foarte bune de comunicare, de prezentare şi de lucru în echipe multiculturale. În prezent punem foarte mare accent pe atragerea de candidaţi seniori din domenii precum financiar, consultanţă, optimizare costuri şi procese, dar suntem în continuare interesaţi să căutăm candidaţi cu potenţial” precizează Alexandra Tureschi (Oană)
country staffing lead CEE staffing în cadrul unuia dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de IT Hewlett-Packard (HP).

Târgul "Angajatori de Top", organizat de firma cu activităţi în domeniul resurselor umane Catalyst Solutions, va fi deschis vineri, 12 aprilie, între orele 10 şi 18, şi sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10 şi 17.

Pentru poziţiile scoase la concurs candidaţii pot aplica cu un singur exemplar al CV-ului descărcat de pe pagina platformei de recrutare Hipo.ro, pe baza codului de bare ce poate fi scanat şi descărcat de fiecare angajator. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO