ZF 24

Mii de persoane au protestat in China, atacand politia

12.03.2007, 13:14 12

Mii de fermieri si someri chinezi au protestat in centrul Chinei, atacand politia si distrugand masini ale fortelor de interventie, a declarat astazi un oficial local, citat de Reuters.
Noua masini ale politiei au fost incendiate in timpul protestelor de vineri, in provincia Hunan din centrul tarii, unde 20.000 de persoane s-au confruntat cu circa 1.000 de politisti, inarmati cu pistoale si dispozitive de socuri electrice pentru vite, a afirmat un oficial local.

"Au facut acest lucru pentru ca nu sunt multumiti de anumite practici guvernamentale", a adaugat oficialul din orasul Yongzhou, situat in provincia Hunan. "De asemenea, sunt nemultumiti de coruptia la nivel oficial", a mai spus aceasta, fara a oferi alte detalii.

Site-ul strain Boxun, care monitorizeaza situatia drepturilor omului, a precizat ca revolta a fost declansata de nemultumirile fata de cresterea preturilor din domeniul transporturilor publice. Site-ul, care este critic la adresa Chinei, este interzis in aceasta tara.

Oficialul a precizat ca protestele au fost reprimate, iar zeci de manifestanti au fost arestati. Guvernul ii cauta pe organizatori, a adaugat ea.

Mai multi politisti si protestatari au fost raniti usor in timpul violentelor, iar unii dintre manifestanti au fost spitalizati, a mentionat oficialul. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24