ZF 24

Ministerul IMM-urilor vrea sa aduca holdingurile cu capital romanesc din Cipru si Olanda

23.09.2009, 14:27 24

Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediu deAfaceri (MIMMCMA) a pus in dezbatere pe site-ul ministeruluimimmctpl.ro proiectul de lege care reglementeaza holdingurile."Prin acest proiect vrem sa aducem in Romania holdingurile cucapital romanesc inregistrate in off-shore-uri. In plus, in prezentin tara noastra exista circa 100 de grupuri de firme, carereprezinta potentiale holdinguri romanesti. Legea va naste discutiimai ales la Ministerul de Finante", spune Nita.

Prin proiectul prezentat de minister, grupul de firme care vaalcatui holdingul urmeaza sa fie tratat ca o entitate economicaunica, a carei activitate este integrata.
De exemplu, impozitul pe profit se va aplica asupra rezultatuluifinanciar consolidat, tranzactiile realizate intre membriiaceluiasi grup de societati vor fi scutite de aplicarea taxei pevaloare adaugata, iar TVA de recuperat de catre o firma din grup sepoate compensa cu TVA de platit de catre o alta firma dingrup.

Totodata, firmele membre ale grupului vor fi obligate saintocmeasca si sa depuna atat situatii financiare anualeindividuale, cat si situatii financiare anuale consolidate, dupacaz, incheiate in conformitate cu reglementarile contabileaplicabile grupurilor de societati. Impozitul pe dividende se vadatora si va fi platit o singura data, de catre holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO