ZF 24

Nextebank şi-a redus capitalul cu 150 mil. lei pentru a acoperi pierderile din ultimii trei ani

Nextebank şi-a redus capitalul cu 150 mil. lei pentru a...

Autor: Ciprian Botea

29.08.2013, 09:00 767

Acţionarii Nextebank, controlată de grupul maghiar MKB, au aprobat pe 14 august reducerea capitalului social cu 149 milioane de lei (echivalentul a 33 mil. euro) pentru acoperirea pierderilor din ultimii trei ani, potrivit unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor publicată pe site-ul băncii. Capitalul Nextebank s-a redus astfel până la 112 milioane de lei (25 mil. euro), respectiv prin reducerea cu 0,44 lei/acţiune a valorii celor peste 338 de milioane de acţiuni ale băncii.

Nextebank a avut pierderi de 152 milioane de lei din 2010 încoace din cauza deteriorării portofoliului de credite, iar după reducerea capitalului rămâne neacoperită o pierdere de circa 3 milioane de lei, care urmează să fie acoperită din profiturile anilor următori.

MKB a susţinut cu capital banca locală în ultimii ani pentru a conserva indicatorii de prudenţialitate, doar anul acesta ungurii majorând de două ori capitalul băncii, cu echivalentul a 43 mil. euro. Ungurii încearcă de mai bine de un an să vândă subsidiara locală, iar surse din piaţă afirmă că un acord ar putea fi încheiat în această toamnă. MKB a reuşit recent să vândă şi subsidiara din Bulgaria.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO