ZF 24

Nici statul nu scapa de Consiliul Concurentei: piata de salubritate din Bucuresti, anticoncurentiala

22.04.2010, 17:07 122

Consiliul Concurentei a solicitat autoritatilor publice dinCapitala sa nu mai prelungeasca contractele de servicii desalubrizare cu firmele private, doar printr-un simplu actaditional, fara a organiza licitatii pentru selectareaoperatorului.

De asemenea, Consiliul Concurentei a atentionat Consiliul Generalal Municipiului Bucuresti si Consiliile Locale ale Sectoarelor 1-6sa nu mai stabileasca durate nejustificat de mari in contractele cufirmele private, daca investitia firmei respective se amortizeazamai devreme.

"Respectarea regulilor specifice unei economii de piata este oobligatie ce revine, deopotriva, agentilor economici si organeloradministratie publice care, in exercitarea atributiilor lor legale,nu pot interveni si limita concurenta prin stabilirea unor conditiidiscriminatorii", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedinteleConsiliului Concurentei.

Autoritatea s-a autosesizat pe problema pietei de salubritate dinBucuresti, a demarat investigatia in 2008 si a finalizat-o lasfarsitul lui 2009. In prezent Consiliul Concurentei analizeazamodul in care au fost respectate masurile stabilite, pentru catermenul de 90 de zile de la atentionare a fost depasit. Dacaautoritatea va constata ca autoritatile publice nu au luat masurilenecesare, se va adresa Curtea de Apel Bucuresti.
Consiliul Concurentei insa nu poate amenda statul.

Piata de salubritate din Bucuresti este controlata de trei firmemari, Rosal Grup, Rebu, Urban si Romprest, cu cifre de afaceri dezeci de milioane de euro fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO