ZF 24

O zi din viata Limbii Spaniole

O zi din viata Limbii Spaniole
18.06.2010, 12:13 469

Institutul Cervantes din Bucuresti celebreaza sambata, 19 iunie,Ziua Limbii Spaniole. Programul zilei este urmatorul:

Ora 11:00. Daruieste cuvinte
Cinci sau sase voluntari vor distribui pe bulevardele si strazileprincipale ale Capitalei magneti pe care sunt imprimate cuvinteledin acest an: sueño, albricias, cariño, algarabía, ojalá, aceituna,malevo, salsa, volar si aguacate.

Ora 11:00. Ploaia de cuvinte
De la ferestrele Institutului, asa cum se va întâmpla în toatecentrele din lume, se vor arunca spre curte benzi de hârtie care auimprimate cuvinte în limba spaniola; toti cei prezenti vor putea sale culeaga si sa le agate în "copacii de cuvinte" montati adhoc.


Orele 11:00 - 17:00. Voteaza cuvântul preferat în spaniola
Pe toata durata desfasurarii evenimentului, folosind computereledisponibile în holul Institutului, în biblioteca si în salamultimedia, participantii vor putea vota cuvinte, insera comentariisau înregistra fisiere video pe pagina http://www.eldiae.es


Ora 11:15. Poveste nesfârsita
Peretii culoarelor si ai salilor de curs, precum si portiuni de ziddin gradina Institutului vor fi tapetati cu hârtie pe careparticipantii vor putea scrie o poveste. Acestei povesti i se varedacta un paragraf de început dupa care, toti cei care vor dori sascrie vor contribui cu o fraza sau mai multe la deznodamântulpovestii respective. Scopul acestei activitati este acela de aconstrui, împreuna, o poveste. Textul obtinut va fi redactat sipostat ulterior pe pagina web a Institutului.

Ora 12:00. Concurs de desen pentru copii si tineri
Concurs de desene legate de cultura spaniola. Concursul seadreseaza copiilor si tinerilor. La ora 15:00, primii trei clasatide la fiecare categorie de vârsta vor primi premii.

Ora 12:30
Prezentarea Aulei Virtuale de Spaniolă si a cursului online pentrucopii "Hola amigos", sustinuta de prof. Pilar Veiga Grandal - aula2

Ora 13:00
Concurs de cultura generala pe teme legate de Spania si AmericaLatina, coordonat de prof. Marius Radoi. Echipe de 2 sau 3persoane, constituite din participanti la evenimente care doresc saparticipe, vor trebui sa-si demonstreze cunostintele despre culturaSpaniei si a Americii Latine raspunzând la o serie de întrebariformulate de catre prezentatorul concursului. Fiecare dintremembrii echipei cu cele mai multe raspunsuri corecte va primi capremiu o bursa la cursurile intensive de limba spaniola organizatela Institut în aceasta vara.

Ora 14:00
Tortilla si sangria din partea Restaurantului Alioli

Ora 15:00
Înmânarea premiilor castigatorilor concursului de desene si aiconcursului de cultura generala.

Ora 15:30
Prezentarea noilor diplome DELE, sustinută de prof. Silvana CerdàGabaroi - aula 2

Ora 16:00
Scrabble de masa în limba spaniola
Aceasta reprezinta noutatea editiei 2010. Este vorba despre un jocde cuvinte de tip Scrabble, mai exact despre o versiune de masa,care se va juca în curte si/sau la biblioteca: tabla si piese culitere imprimate astfel încât sa se poata forma cuvinte. Deasemenea, va mai exista o versiune on-line pe noua pagina webdedicata Zilei E (http://www.eldiae.es)

Ora 17:00
Lansare de carte realizata împreuna cu editura Polirom - volumul"Texte Captive" din seria de Opere complete Jorge LuisBorges.
Participa: E.S. Claudio Pérez Paladio - Ambasadorul Argentinei inRomânia, hispanistii Andrei Ionescu si Tudora Sandru-Mehedinti,alaturi de Bogdan Alexandru Stanescu - director la EdituraPolirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO