ZF 24

Un nou pas înainte în domeniul inteligenţei artificiale: Fundaţia Novo Nordisk îşi va uni forţele cu Nvidia pentru a construi un supercalculator AI în Danemarca, destinat cercetării în domeniul sănătăţii

Un nou pas înainte în domeniul inteligenţei...

Autor: Andrei Şerbănescu

19.03.2024, 12:57 169

Novo Nordisk Fonden, fundaţia întreprinderii Novo Nordisk A/S, va colabora cu Nvidia Corp. pentru a construi un supercalculator în Danemarca, destinat cercetării şi inovării în domeniul sănătăţii, al ştiinţelor vieţii şi al tranziţiei ecologice, raportează Bloomberg.

Cercetătorii din sectoarele public şi privat din Danemarca vor putea utiliza calculatorul, care va funcţiona pe baza tehnologiei AI a Nvidia, fiind unul dintre cele mai puternice computere din lume, potrivit unui comunicat oficial.

Fundaţia Novo s-a angajat să aloce aproximativ 600 de milioane de coroane (87 de milioane de dolari) pentru finanţarea centrului de supercomputere, în timp ce Fondul de Export şi Investiţii al Danemarcei contribuie cu 100 de milioane de coroane. Eviden, o unitate a grupului Atos, va livra şi instala maşina, denumită Gefion, cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO