ZF 24

Peter Hagen pleacă de la conducerea grupului VIG cu trei ani înainte de expirarea mandatului

Peter Hagen pleacă de la conducerea grupului VIG cu trei...

Autor: Anelis Baciu

02.12.2015, 23:13 526

Peter Hagen, CEO al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează o cincime din piaţa locală de asigurări prin intermediul Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă, va părăsi asigurătorul în cadrul căruia a lucrat mai bine de 25 de ani.

Hagen a fost forţat să renunţe la funcţia de CEO al VIG din cauza neînţelegerii cu membrii Consiliului de Administraţie în ceea ce priveşte direcţia strategică a companiei. El va fi înlocuit de la 1 ianuarie 2016 de către Elisabeth Stadler, director general al asigurătorului austriac Donau Versicherung, parte a VIG.

“Peter Hagen va părăsi funcţia de CEO al Vienna Insurance Group la 31 decembrie 2015 ca urmare a diferenţelor de opinie privind orientarea strategică viitoare a grupului între acesta şi membrii Consiliului de Administraţie”, a anunţat grupul austriac.

Peter Hagen fusese numit la conducerea executivă a VIG la jumătatea anului 2012, iar mandatul îi expira abia în iunie 2018.

VIG a subscris pe piaţa locală prime în valoare de 301 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, cu 23% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO