ZF 24

Prima listare a unei companii româneşti din IT la Bucureşti. Fraţii Logofătu, primii milionari din IT pe care îi produce bursa

Fondatorii Bittnet Systems, Mihai (centru) şi Cristian Logofătu (dr.), primesc de la Ludwik Sobolewski, şeful BVB, tradiţionalul bonsai de listare

Fondatorii Bittnet Systems, Mihai (centru) şi Cristian Logofătu (dr.), primesc de la Ludwik Sobolewski, şeful BVB, tradiţionalul bonsai de listare

Autor: Radu Bostan

16.04.2015, 00:08 4463

SRL-ul înfiinţat de cei doi fraţi Logofătu în 2007 este acum o companie listată, cu o valoare pe bursă de 7,89 milioane de lei în prima zi de tranzacţionare.

Ziua de 15 aprilie 2015 i-a transformat în milionari pe fondatorii Bittnet Systems, prima firmă de IT&C care ajunge pe bursa de la Bucureşti.

„Ideea de a fi la un moment dat o companie publică a făcut dintotdeauna parte din cum vedeam noi evoluţia companiei. Noi credem că AeRO adresează un gol de finanţare pe care îl simţeau antreprenorii“, a spus Mihai Logofătu, directorul general al Bittnet, care se va cumpăra şi vinde pe bursă sub simbolul BNET. Fraţii Mihai şi Cristian Logo­fătu, fondatorii companiei, mai deţin îm­preună un pachet de 64% din acţiuni, care ar valora peste 5 milioane de lei, calculat după ultimul preţ al acţiunilor BNET din prima şedinţă de tranzacţionare. Al treilea acţionar, Răzvan Căpă­ţînă, a devenit investitor în Bittnet după ce a aflat de companie dintr-un articol al ZF, iar al patrulea acţionar semnificativ este firma poloneză de investiţii Car­pathia Capital. Din acţionariatul firmei fac parte şi antreprenorii din IT Sergiu Neguţ, Andrei Pitiş şi Dan Ştefan.

Dacă pentru cei doi fondatori poziţia de companie listată la bursă înseamnă marketing gratuit, Bursa de Valori Bucureşti speră ca listarea furnizorului de servicii de training IT să încurajeze şi alte firme start-up să-şi caute pe piaţa de capital „sponsori“ pentru dezvoltare şi, la un moment dat în viitor, să se alăture numelor grele de pe piaţa principală.

Deşi IT&C-ul este frecvent propus ca motor de dezvoltare, iar firmele din acest sector sunt văzute a fi competitive şi inovatoare, înainte de listarea Bittnet niciun antreprenor din domeniu nu s-a uitat către bursă pentru a atrage capital sau pentru a-şi vinde afacerea.

„România are o serie de avantaje: avem internet rapid, tinerii sunt obişnuiţi să lucreze cu internetul, gradul de cunoaştere a limbii engleze este peste medie. În zona de IT avem o istorie, sunt multe facultăţi de profil. Avem spe­ranţe mari ca ţară“, subliniază Cristian Lo­gofătu, directorul financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO