ZF 24

Producatorii de grau: "Cei cu depozitele fac pretul"

23.09.2008, 09:05 12

Producatorii agricoli de cereale au doua mari probleme in momentul de fata: monopolurile firmelor care detin spatiile de depozitare si faptul ca multi proprietari prefera sa isi lucreze singuri terenul, desi asocierea cu alte ferme ar putea da nastere unor afaceri profitabile, arata Gandul. "Cei care detin spatiile de depozitare a cerealelor fac pretul. Au oferit producatorilor 35 de bani pe kg de grau si acum il vand cu 58 de bani. Nu ai ce sa le faci. Fermele mari de cereale, de peste 1.000 de ha, si-au rezolvat problema, si-au facut spatii proprii. Producatorii mici insa nu pot face nimic", a declarat pentrul Gandul Adrian Radulescu, presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Desi anul acesta productia de grau este de asteptat sa ajunga la peste sase milioane de tone de grau, adica de doua ori mai mult decat cea din 2007, pretul painii s-ar putea sa se mentina, in cel mai bun caz, daca nu chiar sa se mareasca. Detalii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO