ZF 24

Profitul Chevron depaseste estimarile

30.10.2009, 16:22 19

Al doilea mare producator de energie din SUA, Chevron, araportat pentru trimestrul trei un profit in scadere, acesta fiindinsa deasupra asteptarilor analistilor, ca urmare a cresteriiproductiei la un nou nivel record, de la preluarea companiei UnocalCorp, din 2005, informeaza Bloomberg.

Profitul net a coborat cu 51% la 3,83 miliarde dolari, sau 1,92dolari/actiune, de la 7,89 miliarde dolari, sau 3,85dolari/actiune, acesta fiind cu 24 centi/actiune mai mare decat seasteptau analistii.

Chevron a reusit sa scada impactul produs de preturile mai miciale energiei prin cresterea productiei de petrol si gaze naturalecu 11%, cel mai puternic avans dupa ce compania a cheltuit 20miliarde dolari pentru achizitia Unocal.

Pretul petrolului a scazut cu aproape 50 dolari pe baril caurmare a recesiunii care a cauzat o cadere a cererii cu 1,34milioane barili/zi. De asemenea, pretul gazelor naturale a coboratla cel mai scazut nivel din ultimii sapte ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels