ZF 24

Profitul din asigurari al ING, afectat de investitiile in pensii din Romania

13.08.2008, 13:08 8

Banca olandeza ING Bank a anuntat o scadere a profitului de pe piata de asigurari din Europa Centrala si de Sud-Est cu 3,3%, ca urmare investitiilor realizate de companie pentru piloanele doi si trei din programul de pensii private din Romania.

Profitul inregistrat de banca inainte de plata taxelor a coborat cu 25% in primul semestru, de la 4 milioane euro, la 3 milioane euro, profit inregistrat in S1 2007.

Valoarea primelor subscrise de companie in primul semestru a urcat cu 4%, la 74 de milioane euro, de la 71 de milioane, valoare inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior.

ING Fond de pensii este cel mai mare fond de pensii obligatorii de pe piata, la conducerea acestuia urmand a fi numita Emilia Bunea, dupa ce Radu Vasilescu a decis sa demisioneze.

Costurile de operare ale fondului de pensii administrat de ING s-au ridicat in prima jumatate a anului la 4 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO