ZF 24

Profitul Enel, in crestere cu 1,4%

09.11.2007, 11:08 12

Enel a raportat, pentru primele noua luni, un avans al profitului net de 1,4%, la 2,678 miliarde de euro, in contextul cresterii cu 0,5% a veniturilor, la 28,760 miliarde de euro, se arata in raportul financiar al grupului italian, preluat de Mediafax.

Profitul obtinut inainte de deducerea impozitelor, dobanzii, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a urcat cu 7,1%, la 6,711 miliarde de euro, sustinut de operatiunile pe pietele internationale, unde castigul a fost mai mare cu 42% fata de rezultatul raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

Enel detine, pe piata din Romania, fostele filiale de distributie a energiei ale companiei de stat Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pe care le-a preluat in 2005. Enel a castigat si licitatia pentru preluarea celui mai mare distribuitor din portofoliul Electrica, Electrica Munteania Sud, care alimenteaza cu energie Capitala, dar tranferul de proprietate nu a avut loc inca.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO