ZF 24

Profitul Samsung urca cu 37% in T1

25.04.2008, 13:21 13

Samsung Electronics, cel mai mare producator de chip-uri de memorie, a depasit asteptarile, inregistrand o crestere a profitului net cu 37% ca urmare a vanzarilor de pe piata de televizoare cu ecran plat si telefoane mobile, informeaza Reuters.

Profitul operational al producatorului sud-corean a avansat cu 82% fata de primele trei luni ale anului trecut, la 2.150 miliarde de woni (2,15 miliarde dolari), fata de o medie a estimarilor de 1.740 miliarde de woni (1,7 miliarde de dolari).

Previziunile companiei privind vanzarile de televizoare plate si telefoane mobile raman destul de optimiste, ca urmare a cererii in crestere, divizia producatoare de procesoare urmand insa a fi inchisa in a doua jumatate a acestui an.

Al doilea mare producator de chip-uri de memorie din lume, Hynix Semiconductor, a dezamagit piata dupa ce a anuntat o pierdere de peste 50 de procente pentru trimestrul ce s-a incheiat in martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO