ZF 24

PWC: ELCOMEX, furnizor de servicii de mentenanţă pentru centralele nucleare de la Cernavodă, fondat de antreprenorul Ion Grecu, a finalizat procesul de reorganizare judiciară şi a reintrat în circuitul economic normal

PWC: ELCOMEX, furnizor de servicii de mentenanţă pentru...

Autor: Roxana Rosu

27.11.2023, 10:31 261

Firma ELCOMEX – I.E.A. SA Cernavodă, furnizor de servicii de mentenanţă pentru centralele nucleare de la Cernavodă fondat de antreprenorul Ion Grecu, a finalizat procesul de reorganizare judiciară şi a reintrat în circuitul economic normal, a anuntat PwC România, în calitate de Administrator Judiciar desemnat.

Înfiinţată în anul 1994, ELCOMEX – I.E.A. este unul din principalii furnizori de servicii pentru Centrala Nuclear-Electrică (CNE) de la Cernavodă, operată de către Societatea Naţională NUCLEARELECTRICA SA (SNN).

În anul 2017 firma a deschis procedura de insolvenţă, cu scopul reorganizării judiciare, în urma unor dificultăţi legate de anumite investiţii la nivelul grupului ELCOMEX, deţinut şi controlat de antreprenorul local Ion Grecu, care au ajuns să contamineze inclusiv societatea din Cernavodă.

“După o perioadă de peste 6 ani de provocări şi eforturi susţinute - doi ani de observaţie şi patru ani de reorganizare -, soluţii inovatoare şi muncă în echipă alături de întreg managementul societăţii, inclusiv cu susţinerea acţionarului fondator, Ion Grecu, oraşul Cernavodă redobândeşte una dintre cele mai importante societăţi de pe plan local, iar SNN, principalul său client, va putea conta în continuare pe unul din furnizorii săi de tradiţie”, a declarat Andrei Manea, coordonator şi manager de proiect în cadrul Administratorului Judiciar PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL.

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL este societatea specializată în servicii de restructurare şi practicieni în insolvenţă a PwC România.

“Doresc să mulţumesc atât specialiştilor din cadrul PwC România, pe care i-am creditat cu încrederea mea încă din 2016, când am avut primul contact cu aceştia, cât şi echipei mele de management şi Administratorilor Speciali pe care i-am numit, şi care împreună au dus la bun sfârşit acest proces complicat şi cu multe încercări pentru mine şi familia mea”, a declarat Ion Grecu,  acţionar majoritar şi fondator al companiei ELCOMEX.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO