ZF 24

Record la tranzactiile cu obligatiuni emise de tarile emergente

24.08.2007, 08:54 9

Volumul tranzactiilor cu obligatiuni emise de tarile in dezvoltare a atins 1.754 miliarde dolari in perioada aprilie-iunie 2007, cel mai inalt nivel consemnat veodata, in crestere cu 3% fata de trimestrul precedent, a anuntat Asociatia pentru tranzactii pe pietele emergente, EMTA, citata de Reuters.

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, avansul volumului tranzactiilor cu obligatiuni de stat s-a plasat la 6%, se arata inmtr-un raport al EMTA, realizat in baza datelor culese de la 61 de institutii financiare internationale.

Circa 64% din totalul tranzactiilor au fost incheiate la nivelul piatelor interne, maxim inregistrat si in al treilea trimestru al anului 2006.

Cele mai importante volume de tranzactii la nivelul pietei interne au inregistrat Mexic (316 miliarde de dolari), Brazilia (167 miliarde de dolari), Africa de Sud (117 miliarde de dolari), Turcia (84 miliarde de dolari).

"Intr-o lume in care randamentele scad in general, pietele tarilor ai caror indicatori fundamentali au o pozitie buna asigura randamente relativ mai bune", a aratat, intr-o nota, Paulo Leme, directorul diviziei de cercetare economica a pietelor emergente de la Goldman, Sachs & Co. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO