ZF 24

Registrul online privind circulaţia şi destinaţia terenurilor agricole din extravilan devine public de pe 1 martie

Autor: Cosmin Pirv

29.02.2024, 17:15 24

Aplicaţia online Registrul unic naţional privind circulaţia şi destinaţia terenurilor agricole situate în extravilan va deveni publică de vineri, 1 martie, a anunţat Ministerul Agriculturii.

Potrivit unui comunicat al ministerului, aplicaţia oferă posibilitatea înregistrării cererilor pentru afişarea ofertelor de vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan, inclusiv a documentelor justificative ale vânzătorilor, înregistrarea cererilor privind comunicările de acceptare ale ofertelor de vânzare şi a documentelor justificative ale preemptorilor, înregistrarea cererilor privind oferte de cumpărare şi a documentelor justificative ale petenţialilor cumparatori, publicitatea ofertelor de vânzare şi a comunicărilor de acceptare a ofertelor de vânzare, fluxul documentelor între unităţile administrativ teritoriale şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin structura de specialitate sau structurile teritoriale şi stadiul dosarului şi publicitatea documentelor emise în cadrul acestor proceduri.

Cererile se înregistrează în aplicaţie de către vânzători, persoane fizice/juridice sau de către reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale în raza cărora se află terenul agricol supus vânzării, la cererea persoanelor interesate.

Ministerul Agriculturii precizează că Registrul unic naţional se realizează concomitent cu procedura utilizată în prezent, adică depunerea documentelor printate la unităţile administrativ-teritoriale timp de un an începând cu data de 1 martie 2024.

Ulterior datei de 1 martie 2025 se va utiliza numai procedura de înregistrare în sistem electronic.

Ministerul anunţă că propuneri şi observaţii referitoare la operaţionalizarea Registrului pot fi trimise până în 30 iunie 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO