Bănci și Asigurări

Câţi bani trimit românii din afară pe Revolut: Doar în primele 3 luni din an s-au trimis 570 mil. euro înapoi în România. Cea mai mare parte din bani a venit din Italia

Câţi bani trimit românii din afară pe Revolut: Doar...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2024, 10:42 789

Valoarea transferurilor de bani realizate din străinătate spre România, pe carduri Revolut, a depăşit în primul trimestru 570 milioane euro, în creştere cu 68% faţă de perioada similară din 2023, un avans similar fiind observat şi în cazul numărului de remiteri.

Cele mai importante zece coridoare, după numărul de tranzacţii efectuate, au fost Regatul Unit, Germania, Olanda, Belgia, SUA, Italia, Irlanda, Franţa, Lituania şi Danemarca.

Cea mai mare creştere a sumelor trimise în România, cu 116%, a fost înregistrată pentru transferurile din Italia, iar a doua cea mai mare creştere a fost remarcată pentru transferurile din Germania (+97%).

Suma medie transferată către un utilizator Revolut din România a fost de 3.251 euro, în primul semestru al anului (transferuri bancare), în uşoară scădere faţă de primul trimestru al anului trecut (-2.5%).

Datele din T1 arată scăderi ale sumei medii trimise în România din Germania (-7%), Belgia (-8%), Irlanda (-2%) sau Franţa (-10%), dar creşteri pe transferurile din Statele Unite (+21%), Regatul Unit (+6%), Olanda (+3%).

De asemenea, numărul utilizatorilor care au trimis bani prin transferuri bancare cu Revolut a crescut cu 63% în cazul primelor 10 pieţe. Italia s-a situat pe prima poziţie, cu o creştere de peste 93%.

Revolut are peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice în România.

De la 1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB a devenit entitate bancară semnificativă în zona euro, sub supravegherea Băncii Centrale Europene (ECB).

Potrivit studiului Revolut Money Report, principalele trei caracteristici invocate de români ca fiind cele mai importante funcţionalităţi oferite de o bancă digitală sunt primirea şi trimiterea de bani instant (73%), schimbul valutar (34,1%) şi cashback-ul la achiziţii (21,7%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO